“Απίθανη μια ενιαία στάση για τη Συρία”

Η Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για “ενιαία στάση έναντι της Συρίας”. Ωστόσο θεωρεί πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι “μάλλον απίθανο”.

Η καγκελάριος επανέλαβε ενώπιον των Γερμανών βουλευτών την απόφαση του Βερολίνου να μην λάβει μέρος σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση.

«Μια ενιαία απάντηση είναι μάλλον απίθανη, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και την παραμικρή ευκαιρία να την επιτύχουμε», δήλωσε η κα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα

στην γερμανική Βουλή, με το βλέμμα στην Σύνοδο της ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη.

Η καγκελάριος επισήμανε ότι λήψη απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμποδίζεται ως τώρα κυρίως από την Ρωσία και την Κίνα και τόνισε ότι η Γερμανία θα καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση της διεθνούς κοινότητας.

Έκανε ακόμη λόγο για «καταστροφική κατάσταση» του λαού της Συρίας και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη χρήση χημικών όπλων» και αυτό απαιτεί να δοθεί μια σαφής απάντηση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα