Απίστευτοι διάλογοι των προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Proton

Απίστευτους διαλόγους μεγαλοστελεχών της Proton και της Alapis επί εποχής παντοκρατορίας Λαυρεντιάδη προκύπτουν από την τεράστια δικογραφία της υπόθεσης.

Αντικείμενο; Η αντιμετώπιση των ελέγχων και πιέσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρο την Proton και εντέλει τα πορίσματά της οδήγησαν

την υπόθεση στην δικαιοσύνη…

Μηνύματα μέσω email που φέρονται να αντάλλασσαν ο διευθυντής της τράπεζας και ο στενός συνεργάτης του Λ. Λαυρεντιάδη το καλοκαίρι του 2010, οι οποίοι σήμερα είναι προφυλακιστέοι, είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές.

Και αυτά τα στοιχεία έχουν χαρακτηριστεί ως καθοριστικά από τους δικαστές προκειμένου να συλληφθεί και να προφυλακιστεί και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Alapis, κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, όγδοος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Ο Παπαβασιλείου, ο οποίος φέρεται να αποστέλλει τα email μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τηρούσε στην εταιρεία Fare Consultants SA, κατηγορείται για συναυτουργία στην υπόθεση της χορήγησης δανείων από την Proton Bank προς την Alapis.

Στα e-mail που φέρονται να ανταλλάσουν το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Proton και προφυλακιστέος κ. Αντώνης Αθανάσογλου και ο κ. Παπαβασιλείου προκύπτει ότι ο πρώτος τον ενημερώνει ότι έχουν έρθει και θα ξανάρθουν κλιμάκια από την Τράπεζα της Ελλάδος. Και με βάση τα email που υπάρχουν στη δικογραφία φέρεται ο κ. Αθανάσογλου να απαντά «μας έχει γ…. η BOG» (σ.σ. εννοεί την Τράπεζα της Ελλάδος-Bank of Greece) και «τρώμε πολύ βρίσιμο».

Η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη είχε εκδώσει σε βάρος του ένταλμα, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας που συγκεντρώνει προκύπτει ότι ο ρόλος του κ. Παπαβασιλείου στα ύποπτα δάνεια της Proton Bank ήταν κομβικός, αφού φέρεται ότι εκείνος ήταν που ουσιαστικά προχώρησε το σχέδιο για τα δάνεια 701 εκατ. ευρώ από την τράπεζα προς άλλες εταιρίες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία από την δικογραφία της υπόθεσης είναι αποκαλυπτική. Οι φερόμενοι διάλογοι μέσω email έχουν ως εξής:

7 Ιουλίου 2010, 2:25 PM

A.Aθανάσογλου προς Γ. Παπαβασιλείου:

CALL ME TO TELL YOU

7 Ιουλίου 2010, 2:34 PM

A.Aθανάσουλου προς Γ. Παπαβασιλείου:

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 13.00 ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 1-2 ΩΡΕΣ

ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ

7 Ιουλίου 2010, 3:08 PM

Γ.Παπαβασιλείου προς A.Aθανάσογλου:

Είμαστε οκ

7 Ιουλίου 2010, 3:11 PM

A.Aθανάσογλου προς Γ.Παπαβασιλείου:

MAS EXEI GAMISEI H BOG!!!!!!!!!

EINAI 3 KAI THA ERTHOYN KAI THN PARASKEYH

TROME POLY VRISIMO

7 Ιουλίου 2010, 3:22 PM

Γ.Παπαβασιλείου προς A.Aθανάσογλου:

Αντέχετε;

Εκείνες τις ημέρες, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν αρχίσει οι εκροές χρημάτων προς τις εταιρείες.

Εκ των πραγμάτων άντεξαν περίπου έναν χρόνο ακόμη, μέχρι τις 27 Ιουλίου 2011 οπότε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ζήτησε από την ΤτΕ το πάγωμα λογαριασμών όσων χρημάτισαν εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Prοton Bank, για το επίμαχο χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε σχετικός έλεγχος από την ΤτΕ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, τα πορίσματα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την δικογραφία που έχει σχηματισθεί, είχε στηθεί ένα πολυδαίδαλο σύστημα δανειοδοτήσεων εταιρειών άμεσων ή έμμεσων συμφερόντων του μέσω της Proton Bank, ύψους 700 εκατ. ευρώ χωρίς τις απαιτούμενες διασφαλίσεις, χωρίς εγγυήσεις και με εξαιρετικά υψηλό πιστωτικό κίνδυνο με συνέπεια να καταρρεύσει από τις ζημίες η τράπεζα.

Keywords
Αναζητήσεις
fare consultants papavasileiou
Τυχαία Θέματα