Απάντηση Σαμαρά για την υπόθεση Μπαλτάκου προαναγγέλλει ο Γρηγοράκος

Την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Αυτές τις μέρες αδικήθηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Πρωθυπουργός και o Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», τόνισε και σημείωσε ότι το «λάθος των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ήταν ότι γαλουχήθηκαν

με την αυταρέσκεια της αυτοδυναμίας».

Ο Γρηγοράκος κατηγορεί τον πρώην γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης για την συνέντευξη που παραχώρησε λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του βίντεο ενώ συστήνει «αυτοσυγκράτηση» στον Τάκη Μπαλτάκο. «Λέω στον κ. Μπαλτάκο να έχει μακρύ δρόμο αλλά δεν θα τελειώσει αν βγαίνει παγανιά στα ΜΜΕ και διαιωνίζει το λάθος του», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του. Όμως, όταν έχει κάνει ένα τέτοιο λάθος δεν μπορεί να βγαίνει στα ΜΜΕ» προσθέτει ο κ. Γρηγοράκος.

Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συνεργασία με την ΝΔ ήταν «η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, η παραμονή στην ευρωζώνη, η δημοσιονομική προσαρμογή και η άμβλυνση των αδικιών» επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκος και τονίζει ότι «η σύμπραξη των δύο κομμάτων δεν σημαίνει κατάλυση της πολιτικής τους ιδεολογίας… Δεν αφομοιώνει το ένα το άλλο».

«Είναι ανεπίτρεπτος, ανιστόρητος και απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τον κ. Σαμαρά και έγινε η πολιτική του συνιστώσα. Τα δυο κόμματα επιμένουν στην αυτονομία τους. Είναι δύο ιστορικές παρατάξεις. Το καθένα κουβαλά το πολιτικό παρελθόν του. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο ούτε κανείς μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του που είναι στη κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Επίσης χαρακτήρισε «επιβεβλημένη μια προγραμματική σύγκλιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι είναι λάθος των δύο κομμάτων να θέλει το καθένα να επιβάλει στο άλλο τις προτάσεις του. «Κάτι τέτοιο, αν δεν γίνει, θα υπονομεύσει τη δυνατότητα να έχουμε ενιαία πολιτική. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος θα πάρουν θέση», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να βιαστούμε για αυτά τα γεγονότα. Η κυβέρνηση – είμαι σίγουρος – θα δώσει την απάντηση γιατί ηγεμονικές θέσεις δεν συνάδουν σε κρίσιμες περιόδους ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων εκλογών», κατέληξε.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Απάντηση Σαμαρά για την υπόθεση Μπαλτάκου προαναγγέλλει ο Γρηγοράκος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα