Απάντηση με αιχμές από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό ν/σ

Με αιχμές απάντησε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η ΝΔ, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε προσθήκες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, επιμένοντας πως αυτό είναι γενικώς επαρκές.
«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία, όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, ενώ μπλέκει κι άλλα

ζητήματα και αποπροσανατολίζει» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, σε μία σαφέστατη αιχμή για την κοινή πρόταση του νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την καταπολέμηση του ρατσισμού.
Αφού επαναλαμβάνει πως το υπάρχον πλαίσιο χρειάζεται μόνο βελτιωτικές προσθήκες για επικαιροποίηση, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται λέγοντας πως είναι μεγάλο σφάλμα, «αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, να διχάζουμε τον ελληνικό λαό». Υποστήριζει μάλιστα πως είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν.
Αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με τις συνεχιζόμενες τριβές, σημειώνει πως «αυτή η συζήτηση κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε» και τονίζει πως με την πρότασή της «μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας».
«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα