Απάντησε με διάλογο και μια δωρεά 4,5 εκατ ευρώ!

Στο κενό έπεσε η νέα προσπάθεια εκτόξευσης λάσπης κατά της κυβέρνησης, αυτή τη φορά εναντίον του Ευριπίδη Στυλιανίδη , που αν μη τι άλλο αποδεικνύει καθημερινά την κοινωνική του ευαισθησία και την πίστη του στον ουσιαστικό διάλογο με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς και τις ομάδες εργαζομένων. Τι συνέβη; Σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών , παρότι του έλεγαν αρκετοί δήμαρχοι να μην πάει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ γιατί το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, εκείνος όχι μόνο προσήλθε

αλλά επί δύο και πλέον ώρες απαντούσε από βήματος στα αιτήματα και τα ερωτήματα όλων και των δημάρχων και των εργαζόμενων.

Κάποια στιγμή, μια ομάδα 30 ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (σσ και όχι οι δήμαρχοι, όπως ψευδώς διαδόθηκε) που βρισκόταν στην αίθουσα του συνεδρίου, προσπάθησε να προκαλέσει αναστάτωση σε βάρος του αλλά απομονώθηκε γρήγορα από τους συνέδρους. Όταν δε η συγκεκριμένη ολιγάριθμη ομάδα φώναξε το σύνθημα «οι δήμοι ανήκουν στους ιδιώτες και όχι στους δημότες», ο Στυλιανίδης τους απάντησε με μία … δωρεά! «Ήλθε η ώρα» είπε « και οι ιδιώτες, ειδικά οι έχοντες, να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν την κοινωνική αποστολή των δήμων γι΄ αυτό σας ανακοινώνω ότι το Ίδρυμα Νιάρχου προσέφερε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων , εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες 3.000 ακόμη παιδιών»! Κόκκαλο οι … «αγανακτισμένοι»!

Άλλη ομάδα εργαζόμενων προερχόμενων από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς ο Ραγκούσης είχε πετσοκόψει τη χρηματοδότηση τους , απηύθυνε σχετικά ερωτήματα στον Στυλιανίδη κι εκείνος τους κάλεσε να συναντηθούν αύριο το πρωί στις 10 στο γραφείο του! Δεν έχουμε καμία διάθεση να βγάλουμε εκτός κριτικής κανέναν , αλλά όταν βλέπεις έναν υπουργό στον 1,5 μήνα της θητείας του να έχει επιλύσει ένα σωρό ζητήματα , από τα λεφτά για τα σχολικά λεωφορεία μέχρι το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας, τότε δεν του επιτίθεσαι γιατί… εκτίθεσαι.

Keywords
Τυχαία Θέματα