Αντώνης Σαμαράς: Στόχος να νικήσουμε την ανεργία και να αποτραπούν τα νέα μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε:

«Στόχος της κυβέρνησής μας είναι η εξάντληση της 4ετίας. Αυτό είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη χώρα, ώστε να μη χαθεί χρόνος να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα και προσανατολισμό για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να γίνουν ομαλά και με τόλμη βήματα

για να βγει η Ελλάδα ενισχυμένη από την κρίση και να φέρουμε σε πέρας όλες τις θεσμικές αλλαγές που η χώρα έχει ανάγκη και που τις προωθούμε εμείς γιατί τις πιστεύουμε αλλά και να έρθει η συνταγματική μεταρρύθμιση που πρέπει να αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά την 4ετία.

Σε λίγο χρόνο πρέπει να κάνει η χώρα όσα δεν έχουν γίνει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ασφαλώς ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αυτή τη στιγμή υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας. Μας ενώνει η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο και αυτά αποτυπώνονται στη σύνθεση αυτής της κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε λεπτό να χάσει. Πρέπει τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. Έχει γίνει σημαντική δουλειά αλλά υπάρχουν και εκκρεμότητες».

Ακόμα πρέπει να τρέξουν οι προετοιμασίες για την ελληνική προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο και τέλος πρέπει να φροντίσουμε όλοι ώστε να φτάσουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε από την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει και η ανακούφιση.

«Προτεραιότητες:

- άμεση προτεραιότητα να φέρουμε την ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα και να νικήσουμε την ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά και να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γαιοπολιτικά

- να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών και να στηρίξουμε τα πιο ασθενή στρώματα του πληθυσμού μας. Να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει και πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτούς τους στόχους από ό,τι ήμασταν πριν

- να ξεκινήσουν πιο μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη

Κοινός στόχος είναι η στενή συνεργασία, κοινός αντίπαλος η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησία, κοινή μας βάση η θέληση του λαού να προχωρήσει μπροστά κοινή θέληση να στηριχθούμε από όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας ακόμη και από αυτές που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση σήμερα, εφόσον έχουν κι εκείνες στόχο να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο και να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς αυτό που κάνουμε πρέπει να ξέρετε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς αυτό που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο ελάχιστοι το θεωρούσαν πιθανό. Μας ενώνουν τα μεγάλα για το αύριο και δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά από το παρελθόν. Μας ενώνει η φιλοδοξία να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, να διορθώσουμε τα όποια λάθη του χθες.

Το δικό μας όνειρο για τη νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία και προχωρούμε, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να πετύχουμε και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα