Αντισημιτισμός από Γάλλο κωμικό

Παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό του κωμικού ηθοποιού Ντιεντονέ, για τον οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη με τις ατάκες του κατά των Εβραίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, καταγγέλλει κατηγορηματικά τις ρατσιστικές και αντισημιτικές ομιλίες του Ντιεντονέ, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε προβοκάρει τον δημοσιογράφο της γαλλικής ραδιοφωνίας, Πατρίκ Κοέν, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε απειλήσει τον δημοσιογράφο Φρεντερίκ Χαζίζα της

ιδιωτικής τηλεόρασης LCP-AN.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ήταν η « χειρονομία της quenelle» που έκανε ο ηθοποιός και σύμφωνα με τον Αλαίν Γιακούμποβιτς της Ενωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού «είναι ο χαιρετισμός ναζί από την ανάποδη που σημαίνει σοδομισμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Στην αφίσα απεικονίζεται ο Ντιεντονέ να κάνει την διάσημη πλέον χειρονομία. Το ένα χέρι προς τα κάτω και το άλλο τεντωμένο στον αντίθετο ώμο, ενώ ποζάρει με το ακροδεξιό «μυαλό» Alain Soral.

Να σημειωθεί ότι το «quenelle» στη Γαλλία είναι ένα τρόφιμο ζυμαροειδές που μοιάζει με μεγάλο υπόθετο.

Ο Ντιεντονέ έγινε γνωστός το 1990, όπου μαζί με τον Εβραίο Ελί Σεμούν δημιουργεί ένα κωμικό δίδυμο, μέχρι και το 1997 που σταματά η συνεργασία τους.

Την ίδια χρονιά είναι υποψήφιος με την Αριστερά και τους Οικολόγους καταγγέλλοντας το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας με τα σκλαβοπάζαρα, ενώ το 2013 γίνεται μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Λε Πεν και ξεκινάει έναν αγώνα εναντίον «του αμερικανο-σιωνιστικού συστήματος».

The post Αντισημιτισμός από Γάλλο κωμικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα