Ανοίγει η πρώτη αγορά χωρίς μεσάζοντες στον Αγιο Στέφανο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου ξεκινάει η λειτουργία της πρώτης στεγασμένης αγοράς παραγωγών όπου τα προϊόντα θα πωλούνται απευθείας, χωρίς μεσάζοντες.

Πρόκειται για τους Farmers Republic. Στη νέα αυτή αγορά, που βρίσκεται στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, σε ένα χώρο 1.200 τ.μ., θα λειτουργεί παντοπωλείο με περισσότερα από 200 προϊόντα, ενώ 40 παραγωγοί θα διαθέτουν φρέσκα προϊόντα εποχής. Επίσης, στις εγκαταστάσεις θα φιλοξενούνται διαδραστικές, ενημερωτικές εκδηλώσεις,

δρώμενα γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης και επώνυμοι σεφ θα ετοιμάζουν σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές.

Οι καταναλωτές, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους καθημερινά από το παντοπωλείο, αλλά και από το e-shop και κάθε Σάββατο, θα είναι ανοιχτή η λαϊκή αγορά. Ενώ, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, υπάρχει και η δυνατότητα διανομής των προϊόντων κατ’ οίκον.

Όσο για τις τιμές των προϊόντων, αυτές θα διαμορφώνονται από τους ίδιους τους παραγωγούς, οι οποίοι θα καταβάλουν εισιτήριο 30 ευρώ για τη συμμετοχή τους στην αγορά και ένα ποσοστό ως προμήθεια.

Το Farmers Republic δημιουργήθηκε από την ομάδα του «Γίνε Αγρότης», της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας, κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Όπως τόνισε ο κ. Κουτσολιούτσος, κατά τη σημερινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας, στόχος είναι η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας, σε τιμή χαμηλότερη από τις κλασικές αγορές και τα Super Market. Ειδικά σε φρούτα και λαχανικά, εκτίμησε, ότι οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερες και πλέον του 30%.

«Η λειτουργία της αγοράς δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου και της ελληνικής υπαίθρου, επιτυγχάνοντας παράλληλα την ενίσχυση της απασχόλησης στις συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριότητας», σημείωσε.

The post Ανοίγει η πρώτη αγορά χωρίς μεσάζοντες στον Αγιο Στέφανο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα