Αναταραχή στο Μαρούσι από τη… διαγραφή χρεών!

Έντονη αντιπαράθεση και μεγάλο «ντόρο» έχει προκαλέσει στο Μαρούσι η απόφαση της δημοτικής αρχής του Γιώργου Πατούλη να διαγράψει από τα λογιστικά βιβλία του Δήμου Αμαρουσίου οφειλές προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις ύψους 8.843.088 ευρώ!

Για την ακρίβεια, το θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση, αφορούσε στη διαγραφή των τιμολογίων τα οποία, για διάφορους λόγους, δεν «διεκδικήθηκαν» από τους προμηθευτές τους για χρονικό διάστημα που θεωρείται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές «εύλογο» ώστε να διαγραφούν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 76 τιμολόγια από το 2007 έως

και το 2010, που έχουν κοπεί από Δημοτικές Επιχειρήσεις, όπως «Ανάπτυξης» , «Αθλητισμού», «Τέχνης & Πολιτισμού», «Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης», «Κυκλοφορίας», «Συγκοινωνίας & Κυκλοφορίας» και «Αλληλεγγύης & Πρόληψης».

Η αντίδραση της Μειοψηφίας ήταν σκληρή καθώς μίλησαν για αδιαφάνεια και «πάρτι εκατομμυρίων» και τελικά αρνήθηκαν να ψηφίσουν την απόφαση παρά τις διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Σπύρο Σταθούλη ότι η όλη διαδικασία είναι νόμιμη και όπως «προβλέπεται» και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καταλογισμού για όσους υπερψηφίσουν. Μάλιστα, έγινε φανερό ότι το θέμα δεν θα μείνει εδώ, καθώς θα έχει πολιτική συνέχεια ενόψει εκλογών ενώ δεν αποκλείεται να έχει και Δικαστική συνέχεια στην περίπτωση που κάποιοι από τους προμηθευτές των Δημοτικών Επιχειρήσεων καταφύγουν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα τους.

The post Αναταραχή στο Μαρούσι από τη… διαγραφή χρεών! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα