Αναστολή της απεργίας των εκπαιδευτικών εισηγείται η ΟΛΜΕ-Οριστική απόφαση σήμερα

Αναβλήθηκε για σήμερα η τελική απόφαση όσον αφορά την υπερψήφιση ή μη της πρότασης του διοικητικού συμβουλίου για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού παρά το ότι η συνέλευση των ΕΛΜΕ τελικά τάχθηκε υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, το θέμα θα επανεξεταστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη.

Είχε

προηγηθεί η κατάθεση – εν μέσω έντασης- κοινής πρότασης των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομων Παρεμβάσεων -οι οποίες διαθέτουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας- για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Στην αρχική πρόταση για αναστολή τάχθηκαν 78 υπέρ , 4 κατά και βρέθηκαν και 3 λευκά. Στη συνέχεια επαναδιατυπώθηκε η πρόταση με τον προβληματισμό αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για την απεργία, όπου ψήφισαν 57 υπέρ, 18 κατά και 9 λευκό.

Στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι καθηγητές, μπήκαν ομάδες φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της επιστράτευσης, ενώ άλλες ομάδες φοιτητών είχαν συγκεντρωθεί αργά το βράδυ για λίγη ώρα και έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι καθηγητές.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ τέθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, και σε περίπτωση παράβλεψης της απόφασης, ο νόμος επισύει αυτόφωρη σύλληψη, παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο με ποινή τουλάχιστον τριών μηνων και στο πειθαρχικο σκέλος απόλυση.

Όχι σε απεργία την Παρασκευή από τη ΓΣΕΕ

Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Αυτό προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση της, η οποία περιορίζεται να εκφράσει τη «συμπαράστασή» της προς την ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, επαναδιατύπωση του ερωτήματος για απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ύστερα από ψήφιση σχετικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Διαβάστε σχετικό άρθρο:

http://www.paraskhnio.gr/2013/05/15/anakaloun-tin-apergia-18-iper9-kata-ke-57-lefka-nea-sinedriasi-avrio/

Keywords
Τυχαία Θέματα