Αμοιβή εργαζομένων με κουπόνια σουπερμάρκετ

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου που έχουν λογαριασμούς άνω των 100.000 Ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Χθες αναμενόταν να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ώστε να καθοριστεί και το ύψος του «κουρέματος», το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ξεπεράσει το

50%.

Με την απόφαση του Eurogroup το «κούρεμα» είχε αρχικώς καθοριστεί στο 37,5%, ενώ δεσμεύτηκε ακόμα ένα ποσοστό ύψους 22,5% καθώς οι υπολογισμοί της ανακεφαλαιοποίησης ίσως απαιτούσαν αύξηση των κεφαλαίων που θα έπρεπε να αντληθούν από τους «μεγαλοκαταθέτες». Παράλληλα, το υπόλοιπο 40% και πάλι δεν ήταν διαθέσιμο στους κατόχους των λογαριασμών, αφού με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας δεσμεύθηκε ώστε να αποφευχθεί η εκροή κεφαλαίων.

Η κατάσχεση καταθέσεων αλλά και οι περιορισμοί στη χρήση κεφαλαίων έχουν προκαλέσει αύξηση των επιχειρήσεων που οδηγούνται σε λουκέτο και απολύσεις προσωπικού. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστεί το φαινόμενο της «πληρωμής» μισθών με κουπόνια, τα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν για αγορές από σούπερμαρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα