Άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο αποφάσισε η ουκρανική Βουλή

Την άμεση απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, από την φυλακή στο Χάρκοβο στην οποία κρατείται τα τελευταία χρόνια αποφάσισε η ουκρανική βουλή με 322 ψήφους υπέρ.

Η φυλακισμένη πολιτικός αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο μετά την απελευθέρωσή της, ενώ, νωρίτερα, ο συνεργάτης της, Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ, εξελέγη πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, στην θέση του στενού συνεργάτη του Προέδρου Γιανουκόβιτς, του

Βολιντίμιρ Ρίμπακ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί. Ο τελευταίος προέβη στην κίνησή αυτή, έπειτα από την υπογραφή χθες της ειρηνευτικής συμφωνίας που προβλέπει σημαντικές πολιτικές υποχωρήσεις εκ μέρους του Προέδρου.

Ο Τουρτσίνοφ εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης με 288 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 450 ψήφων. «Η εξουσία στην Ουκρανία ξεκινά και πάλι το έργο της σταθεροποίησης της κατάστασης» δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά.

Παράλληλα, η ουκρανική Βουλή αποφάσισε την αντικατάσταση του Γενικού Κατηγόρου, Βίκτορ Πσόνκα, αλλά και την τοποθέτηση του Άρσεν Αβακόφ ως υπουργού Εσωτερικών.

The post Άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο αποφάσισε η ουκρανική Βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα