Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει οποιαδήποτε ενοχή, ώστε να οδηγηθεί αυτοβούλως σε εκλογές»

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» παρουσιάζει το πρόγραμμα του κόμματος για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στην Κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια ώρα ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Οι προτάσεις που σας έκανε πριν ο Αλέξης Τσίπρας

είναι αυτό που έχει γίνει σε όλον τον κόσμο, όπου έγινε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με δημόσιο χρήμα, στις ΗΠΑ, στη Μεγ. Βρετανία, στη Σουηδία παλαιότερα. Άρα, άμεσα πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα. Ο μόνος τρόπος να σωθούν οι τράπεζες είναι να περάσουν τώρα σε δημόσιο έλεγχο και να περάσουν σε φάση ανασυγκρότησης. Όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν στη διάλυση.»

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας: «Εμείς δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τερτίπι, κάποιο τεχνικό κόλπο για να προκαλέσουμε εκλογές. Ξέρουμε ότι οι πρόωρες εκλογές προκαλούνται κάτω από λαική πίεση… Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει οποιαδήποτε ενοχή, ώστε να οδηγηθεί αυτοβούλως σε εκλογές. Εκλογές θα προκληθούν μέσα από δύο τρόπους: Πρώτον, μέσα από την κοινωνική πίεση και τους κοινωνικούς αγώνες και δεύτερον, μέσα από τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να σταθεί. Πώς θα φέρει νέα μέτρα να ψηφιστούν στη Βουλή; Εμείς θεωρούμε ότι το πολιτικό τοπίο είναι απολύτως ρευστό. Αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι οι κοινωνικές αντιστάσεις, εκεί ρίχνουμε το βάρος.»

Keywords
Τυχαία Θέματα