Αλέξης Τσίπρας: « Είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στον εκβιασμό των δανειστών» (LIVE)

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μια ακόμα προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του κόμματός του για την κρίση χρέους και την προοπτική εξόδου της χώρας απ’ αυτή αλλά και από τις μνημονιακές πολιτικές, παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας “Τιτάνια”.

Ειδικά, μετά τις τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και ενόψει της νέας έλευσης της τρόικας, που ενδεχομένως θέσει και ζητήματα νέων μέτρων στο τραπέζι, η διατύπωση μίας αντι-πρότασης από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει κι αυτή τα φώτα της δημοσιότητας. Πόσω μάλλον τώρα που στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υπάρχει εκ νέου έντονος προβληματισμός για τον δημόσιο λόγο και τη στρατηγική του κόμματος, όσον αφορά στο νόμισμα και την ευρωζώνη, αλλά και στο θέμα των συμμαχιών (βλ. ΑνΕλ και Χριστιανοδημοκράτες, ΚαμμένοςΝικολόπουλος κοκ).

Απόσπασμα τις ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα:

«Βιάστηκαν οι πολλαπλασιαστές της υποταγής να αποδώσουν την ήττα της Κύπρου στο ΟΧΙ του κυπριακού λαού. Βιάστηκαν γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει ή γιατί και οι ίδιοι είναι ανιστόρητοι. Δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε το ρόλο που έπαιξαν ιστορικά στην πορεία του λαού μας κάποια σημαντικά ΟΧΙ»

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αν εμείς σε κάτι διαφέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε. Δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές. Δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια. Δεν πρόκειται να πούμε ναι στη διάλυση της κοινωνίας, στην καταδίκη χιλιάδων ηλικιωμένων ανθρώπων στο θάνατο, στην καταδίκη χιλιάδων παιδιών στην πείνα και χιλιάδων νέων ανθρώπων στη μετανάστευση.»

«Κυβερνητική κοινοπραξία του ναι σε όλα. Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να δεχθεί την τρόικα με μία ανθοδέσμη με ναι. Ναι στο χαράτσι, που είχαν δεσμευτεί να καταργήσουν. Ναι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ναι στις ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες η τρόικα ως κοινός ντίλερ αδημονεί να προχωρήσει.»

«Είναι πια σαφές σε όλους μας ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης είναι μία φούσκα. Το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, η επέλαση να αρπάξουν από τους πιο φτωχούς και πιο ευάλωτους όσα περισσότερα μπορούν.»

«Αν μας ρωτάτε ποια είναι η δική μας παραίνεση στον ελληνικό λαό εν όψει της νέας επίσκεψης της τρόικας: Αντίσταση, Αντίσταση, Αντίσταση!»

«Για να αλλάξει το τροπάριο, πρέπει να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση. Εμάς μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Μάλιστα. Είδαμε πόσο έτοιμοι ήταν αυτοί να κυβερνήσουνε, πόσο έτοιμοι ήταν να πάνε από το οχι στο ναι. Εμείς τέτοια ετοιμότητα δεν την έχουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι και ως κυβέρνηση να αντισταθούμε και είμαστε έτοιμοι – οικοδομώντας τις κατάλληλες συμμαχίες στον ευρωπαικό Νότο και όχι μόνο – να αντιστρέψουμε τον κυρίαρχο εκβιασμό στους δανειστές. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για το λαό μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα