Αλαβάνος: Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Εκτός νόμου ζήτησε να τεθεί η Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Σήμερα πια κανείς δεν δικαιούται να σωπαίνει. Το μακρύ χέρι του βαθέος συστήματος, οπλίστηκε τη νύχτα στο Κερατσίνι και αφαίρεσε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, κοινωνικά ευαίσθητου, καλλιτέχνη, αντιφασίστα και συνειδητοποιημένου ενεργού πολίτη» ανέφερε ο κ. Αλαβάνος και συμπλήρωσε:

«Ο Π. Φύσσας είναι αδελφός και

γιος όλων μας, το πένθος τυλίγει ολόκληρη τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Οι φονιάδες, έτσι κι αλλιώς, είχαν προειδοποιήσει τρεις νύχτες πριν, στο γειτονικό Πέραμα, όταν πάλι επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις ζωές μελών του ΚΚΕ. Οι αντιδράσεις δεν μπορεί να περιορίζονται πια μόνο στη διαβεβαίωση ότι “δεν περνά ο φασισμός”.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να περιμένει. Η οργή που ξεχειλίζει από τις εξαθλιωμένες ζωές μας, βάφτηκε κόκκινη απ το αίμα που χύθηκε. Κανένας πολιτικός καθωσπρεπισμός, καμιά αντίληψη συνοδοιπορίας με την κατ’ ευφημισμό νομιμότητα του απάνθρωπου αυτού καθεστώτος, δεν πρέπει να χειραγωγήσει αυτή την οργή.

Το σύστημα Ευρωζώνη – ΔΝΤ – ελληνικό κομματικό κατεστημένο έχουν ρίξει τον τόπο στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει αναπτυγμένη χώρα παγκοσμίως και διαχρονικώς.

Αφαιρούν από τις νέες γενιές κάθε δικαίωμα στην παιδεία, στην εργασία, στην προοπτική, στην ομορφιά. Μετατρέπουν την εκρηκτική δημιουργικότητα μέρους της νέας γενιάς σε αδίστακτη αγριότητα. Τους σπρώχνουν στο ναζιστικό στρατηγείο της Χρυσής Αυγής.

Κι η Χρυσή Αυγή στελεχώνει τη Συμμορία Δολοφόνων που δικτυώνεται πρώτα από όλα στις λαϊκές συνοικίες της καθολικής σχεδόν ανεργίας.

Το αποτρόπαιο αυτό πλαίσιο δεν μπορεί να μειώσει ούτε στο ελάχιστο την ατομική ευθύνη αυτών που κρατάν το μαχαίρι, στήνουν τις εγκληματικές μαφίες στις γειτονιές και στα σχολεία, στηρίζουν πολιτικά τους φασίστες και γίνονται σύγχρονοι δοσίλογοι και “γερναμοτσολιάδες”.

Σήμερα, χωρίς αναβολή, πρέπει να φουντώσει η λαϊκή πρωτοβουλία και αυτοοργάνωση, η ενωμένη δράση, η μαζική αντίσταση που δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, η υπεράσπιση των δρόμων, των πλατειών και των σχολείων από τη χιτλερική διείσδυση και από τις κλίκες των φονιάδων.

Να τιμωρηθούν αυστηρά και γρήγορα αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου στην Αμφιάλη, οι εντολοδόχοι τους και οι ηθικοί αυτουργοί έξω και μέσα στη Βουλή. Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Σήμερα. Γιατί αύριο η μόνη γλώσσα που θα μιλιέται στη χώρα θα είναι η γλώσσα της βίας. Και το μόνο που θα υπάρχει στην πατρίδα μας θα είναι θρήνος, ζόφος και εμφύλιος σπαραγμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα