Ακης Τσοχατζόπουλος: Άγνοια για τις «off shore» εταιρείες

Πλήρη άγνοια για τις off shore εταιρείες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ακίνητα που κατέληξαν στην οικογένεια του, δήλωσε στην απολογία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των επίμαχων αγορών αρνούμενος ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με μια ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου,τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και την κρίσιμη νύχτα των Ιμίων ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της απολογίας του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Πρόεδρος:

Να ξεκινήσουμε από τα ακίνητα…
Τσοχατζόπουλος: «Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγιτου».

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτή την εταιρεία και ότι αγόρασε το νεοκλασικό με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Ισχυρίστηκε δε, ότι το ακίνητο αυτό του το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου. Μετά από την αγορά του είπε «ζήσαμε επικοινωνιακή καταιγίδα. Υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

Στη συνέχεια αρνήθηκε και τη σχέση του με την υπεράκτια εταιρία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας. «Ο ξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο Real Estate . Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή».

Ζήγρας: «Πες την αλήθεια…»
Πρόεδρος: «Την Bluebell την έχετε ακούσει ποτέ;»
Τσοχατζόπουλος: «Την αγνοούσα. Εμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπίτι στο Κολωνάκι απο την εταιρεία αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα