Αϊτή: Μήνυση κατά του ΟΗΕ κατέθεσαν τα άτομα που προσβλήθηκαν από χολέρα

Οι δικηγόροι των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την επιδημία χολέρας κατέθεσαν μήνυση εναντίον του ΟΗΕ, την οποία και κατέθεσαν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό της χολέρας και 8.300 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τον Ιούνιο του 2011, μία μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για την επιδημία της συγκεκριμένης

ασθένειας ευθύνονται οι Νεπαλέζοι κυανόκρανοι του ΟΗΕ.

Ο Οργανισμός, ωστόσο, ουδέποτε αναγνώρισε τις ευθύνες του, κρίνοντας ότι είναι «αδύνατον να καθοριστεί η προέλευση της νόσου».

“Μόλις καταθέσαμε μήνυση εναντίον του ΟΗΕ για την υπόθεση της χολέρας” έγραψαν οι δικηγόροι στο λογαριασμό του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στην Αϊτή (IJDH). Το Ινστιτούτο αυτό εδρεύει στις ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι ενεργεί στο όνομα των θυμάτων και των οικογενειών τους. Τον περασμένο Μάιο είχε δώσει διορία 60 ημερών στον ΟΗΕ προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για την αποζημίωση των θυμάτων.

The post Αϊτή: Μήνυση κατά του ΟΗΕ κατέθεσαν τα άτομα που προσβλήθηκαν από χολέρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα