Αιώνιοι φοιτητές για πάντα-Γιατί οι πρυτάνεις λένε «όχι» στη διαγραφή τους

«Όχι» στην αυτοδίκαιη διαγραφή όσων φοιτητών έχουν υπερβεί κατά πολύ τα κανονικά έτη φοίτησης, είπαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σε ανακοίνωση της συνόδου τους αναφέρουν: «η σύνοδος επαναλαμβάνει τη διαφωνία της στην αυτοδίκαιη διαγραφή που παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των ενδιαφερομένων και δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αφορά στο 1/3 των φοιτούντων. Απαιτούνται άμεσες μεταβατικές ρυθμίσεις».

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των πρυτάνεων διαφέρουν από αυτές που έχουν οι πρόεδροι των Συμβουλίων Διοίκησης, οι

οποίοι σχετικά με το νόμο – πλαίσιο τόνισαν να παραμείνει: «σταθερός χωρίς παρεμβάσεις και να κριθεί ‘εν λειτουργία’ ούτως ώστε έπειτα από εύλογο χρονικό διάστημα να αξιολογηθεί και τα τυχόν αδύνατα σημεία να διορθωθούν, τα δε θετικά να ενισχυθούν».

Ποιοι διαγράφονται το 2014

Σύμφωνα με το νόμο – πλαίσιο από το 2014 χάνουν αυτοδικαίως τη φοιτητικής τους ιδιότητα όσοι στο τέλος του 2012 συμπλήρωσαν φοίτηση διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης του διπλάσιου αριθμού εξαμήνων από όσα απαιτούντα για τη λήψη του πτυχίου. Αυτό σημαίνει ότι διαγράφονται όσοι πέρυσι συμπλήρωσαν 9 ή περισσότερα έτη, δηλαδή έχουν εισαχθεί το 2003-2004 ή και νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα