Αιματηρή απόδραση μέλους της μαφίας από δικαστήριο της Ιταλίας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι το αιματηρό αποτέλεσμα περιστατικού που έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράνγκετα, και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο, απέδρασε, καθώς οι συνεργοί του επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών που τον φρουρούσαν έξω από δικαστική αίθουσα.

Ο Ντομένικο Κούτρι, 32 ετών, ύποπτος ως μέλος της Ντράνγκετα, συνοδευόταν έξω από το δικαστήριο της Γκαλαράτε, κοντά στο Μιλάνο, τη στιγμή που οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά τεσσάρων ανδρών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα. Από την ανταλλαγή

πυρών, ο ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε και ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά.

«Αρχικά νόμιζα ότι κάποιοι πέταγαν πυροτεχνήματα για το καρναβάλι», αφηγήθηκε ένας κάτοικος ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA. «Μετά κοίταξα από το παράθυρο και είδα αστυνομικούς με τα όπλα υψωμένα. Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν πολύ, τρομοκρατήθηκα», πρόσθεσε.

Τελικά, οι ένοπλοι διέφυγαν, παίρνοντας τον Κούτρι στο ένα από τα αυτοκίνητα διαφυγής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο ένοπλος που έχασε τη ζωή του ήταν ο αδελφός του Κούτρι.

Σύμφωνα με τις αρχές, βρέθηκε νεκρός έξω από ένα κοντινό νοσοκομείο, μαζί με τη μητέρα του.

Ο Ντομένικο Κούτρι είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο της εκδίκασης της έφεσης που είχε ασκήσει στην καταδίκη του για την δολοφονία, το 2006, ενός Πολωνού ο οποίος φέρεται να τον είχε προσβάλει πλησιάζοντας την κοπέλα του.

The post Αιματηρή απόδραση μέλους της μαφίας από δικαστήριο της Ιταλίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα