Αίγυπτος: Καταδίκη 26 ατόμων για σχεδιασμό επιθέσεων σε πλοία

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 26 ανθρώπους την Τετάρτη για σχεδιασμό επιθέσεων σε πλοία τα οποία διασχίζουν την Διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην. Από την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, η χώρα αντιμετωπίζει ογκούμενο κύμα εξτρεμιστικής ριζοσπαστικής δραστηριότητας, ειδικά στη χερσόνησο του Σινά.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων

της Αιγύπτου στρατάρχης Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι θα διατηρήσει τη θέση του υπουργού Άμυνας σε μία νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα επίσημη πηγή διαψεύδοντας τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία. «Αναμένεται ότι θα συνεχίσει στη θέση του μέχρι να επιλυθούν όλα τα θέματα τα σχετικά με τον εκλογικό νόμο», δήλωσε πηγή.

Ο στρατάρχης αλ-Σίσι προβλέπεται ότι θα ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Για να είναι υποψήφιος, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

The post Αίγυπτος: Καταδίκη 26 ατόμων για σχεδιασμό επιθέσεων σε πλοία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα