Αίγυπτος: Ένας νεκρός από συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους της εκτός νόμου πλέον Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας κατηγόρησε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιπάλων τους στο προάστιο αλ Σεγιούφ στην ανατολική Αλεξάνδρεια. «Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν και τερμάτισαν τις ταραχές. Δέκα υποστηρικτές της Αδελφότητας συνελήφθησαν

για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια», δήλωσε ο υποστράτηγος Νάσερ αλ Αμπντ, επικεφαλής της διεύθυνσης ποινικών ερευνών της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στην κρατική εφημερίδα αλ Άχραμ.

Αντιθέτως, ο ιστότοπος της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων —οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση στην περιοχή— σκοτώνοντας δύο εξ αυτών.

Οι αντιπαλότητες ξεκίνησαν από τότε που ο στρατός απέπεμψε από την εξουσία τον τέως πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση έχει ανακηρύξει από τον Δεκέμβριο τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση.

Βάσει του νόμου στην Αίγυπτο τα αδικήματα τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατία επισύρουν την ποινή του θανάτου.

Εν τω μεταξύ ένας αστυνομικός, φρουρός ενός από τους δικαστές του πρώην προέδρου Μόρσι, δολοφονήθηκε στη βόρεια Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

The post Αίγυπτος: Ένας νεκρός από συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα