Αιχμές Κοππά για ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι»

Για γενικές κοινότυπες απόψεις κάνει λόγο η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά αναφερόμενη στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αφήνει αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Το Ποτάμι είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση από έναν άνθρωπο με αναγνωρισιμότητα. Δυστυχώς μέχρι τώρα οι προτάσεις που παρουσίασε είναι παρά πολύ γενικές και κοινότυπες σε ένα βαθμό.Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του, τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι όμως και πολύ αισιόδοξα» τονίζει η κυρία Κοππά μιλώντας στο Αχελώος tv.

Για το σχηματισμό του «τρίτου πόλου» , η ευρωβουλευτής επισημαίνει: «Ο χώρος της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι σημαντικός, γιατί μια μετωπική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κακή για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα. Ζούμε σε έναν ιδιότυπο διπολισμό, με τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και την ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ από την άλλη. Ανάμεσα σε έναν αριστερόστροφο λαϊκισμό και μια κυβερνητική συμμαχία που διολισθαίνει σε ολοένα και πιο συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ –μ’ αυτήν του την ηγεσία, τις πολιτικές του επιλογές και επειδή έχει χάσει τη διακριτικότητά του από τη Ν.Δ.- δεν μπορεί. Από την άλλη, εάν ο χώρος εξαφανιστεί, εάν έχουμε μια μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, τότε η βιαιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης θα είναι πρωτόγνωρη».

«Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος είναι αναγκαίος για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος οφείλουμε να αγωνιστούμε για περισσότερη Ευρώπη, αλλά για μια Ευρώπη με προοδευτικό πρόσημο.. Όχι για μια Ευρώπη που απλά λειτουργεί ως διαχειριστής. Αλλά για μια δημοκρατική Προοδευτική Ευρώπη που θέλει να αλλάξει τη μοίρα των πολιτών της».

The post Αιχμές Κοππά για ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα