Άγονος ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Τους λόγους για τους οποίους  ότι δεν προχώρησε ο διαγωνισμός σχετικά με το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό σύστημα, εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ.

Αναλυτικά αναφέρει ότι:

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών ανοίχτηκε ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς του μοναδικού τεχνικά αποδεκτού

Συμμετέχοντος, της Σύμπραξης  των εταιρειών «Siemens A.E. – Prysmian Powerlink SrlNexans Norway AS». Η οικονομική προσφορά της διαγωνιζόμενης Σύμπραξης έθετε όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν σε σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις από τους προβλεπόμενους στη Διακήρυξη Όρους, το δε προσφερόμενο τίμημα δεν θεωρήθηκε εύλογο. Για το λόγο αυτό, η προσφορά της Σύμπραξης δεν έγινε αποδεκτή και ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος.

Ο ΑΔΜΗΕ, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του Έργου Διασύνδεσης  των Κυκλάδων, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξή τους και θα διασφαλίσει τους καλύτερους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους για τις τοπικές Κοινωνίες, έχει ήδη επεξεργασθεί λύσεις που θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη υλοποίηση της διασύνδεσης, θα επιτρέψουν την απορρόφηση της επιδότησης του Έργου από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πολύ σύντομα για το σχετικό έργο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα