“Αγωνία” για την άνοδο του Μπερλουσκόνι…

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι έχασε ποσοστό 1,4% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ανέβηκε» κατά 2,1%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg για την τηλεοπτική εκπομπή Agorà του δικτύου Rai Tre.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Βέμπερ του ινστιτούτου Swg, δεν απειλείται η επικράτηση της κεντροαριστεράς για τις εκλογές

της 24ης-25ης Φεβρουαρίου. Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (Pd) έπεσε σε μία εβδομάδα από το 29,4% στο 28%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (Pdl) έφθασε το 19,3%, ενισχυμένο δηλαδή κατά 2,1%.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως, είναι το γεγονός ότι ένας στους δύο Ιταλούς δεν αντικρούει τις διακηρύξεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι έχει κάνει καλά πράγματα για την Ιταλία με χειρότερο λάθος του τους φυλετικούς νόμους, που κατά τον Καβαλιέρε επιβλήθηκαν από τη ναζιστική Γερμανία σε μία αναπροσαρμογή της Ιστορίας. Επομένως, αυτό φαίνεται ότι δεν έχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην προεκλογική εκστρατεία του Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, το ποσοστό των αναποφάσιστων, φθάνει το 30% και θα ενδεχομένως θα είναι αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα