Αυτή είναι η νέα πρέσβειρα της κυβέρνησης Ομπάμα στον ΟΗΕ

Το διορισμό της Σαμάνθας Πάουερ ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη θέση της επόμενης πρέσβειρας της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Καθώς η ψηφοφορία συνεχιζόταν, πάνω από 70 από τους συνολικά 100 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ του διορισμού της Πάουερ, πρώην εργαζόμενης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και πρώην δημοσιογράφου – η οποία είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ για το βιβλίο «Ένα Πρόβλημα από την

Κόλαση: Η Αμερική και η Εποχή της Γενοκτονίας», μια μελέτη για την αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποτρέψει την διάπραξη γενοκτονιών.

Ο διορισμός της Πάουερ, ο οποίος απαιτούνταν 51 ψήφους για να εγκριθεί, θεωρείτο αναμενόμενος μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας την 23η Ιουλίου.

Η 42χρονη Πάουερ είχε αντιμετωπίσει πιεστικές ερωτήσεις κατά την διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού της, ιδίως σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει το 2002, όταν είχε καλέσει να εμπλακεί ο στρατός των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή σε περίπτωση που το Ισραήλ ή οι Παλαιστίνιοι επεδίωκαν να διαπράξουν γενοκτονία.

Η Πάουερ έχει έκτοτε αποστασιοποιηθεί επανειλημμένα από την άποψη αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα