Αυτή είναι η 22χρονη ηρωίδα που θυσιάστηκε για να σώσει δεκάδες επιβάτες στο ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Μπορεί ο καπετάνιος του μοιραίου Sewol να έσπευσε να εγκαταλείψει το βυθιζόμενο κρουαζιερόπλοιο, αλλά υπήρξαν κι άλλοι που έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί, πολλές φορές με κόστος τη δική τους ζωή.

Μια τέτοια τραγική περίπτωση είναι η 22χρονη Παρκ Τζι Γιάνγκ που θυσιάστηκε, αλλά έσωσε δεκάδες από τους επιβάτες του πλοίου.

Η κοπέλα αυτή είναι η ηρωίδα της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Η Παρκ σταμάτησε πριν δυο χρόνια το κολέγιο και έπιασε δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της μετά το θάνατο

του πατέρα της. Μεταφέρθηκε στο Sewol πριν από έξι μήνες, ως επιβράβευση για τη δουλειά της…

Την ιστορία της αποκαλύπτει το CNN επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους η Παρκ έδινε σωσίβια στους επιβάτες την ώρα που το πλοίο είχε αρχίσει να βυθίζεται. Όταν τη ρώτησε γιατί εκείνη δε φορούσε, η απάντησή της ήταν πως τα μέλη του πληρώματος θα έπρεπε να σωθούν στο τέλος και πρώτα έπρεπε να βοηθήσει τους άλλους.

Εν τω μεταξύ, όταν τα σωσίβια που μοίραζε τελείωσαν, έτρεξε στον κάτω όροφο για να φέρει κι άλλα.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες ένας άνδρας τραυματισμένος στο κεφάλι εμφανίστηκε στο δωμάτιο όπου κρατούνταν η σορός της 22χρονης. Όταν η οικογένειά της τον ρώτησε ποιος είναι, εκείνος τους αποκάλυψε ότι ήταν ένας από τους διασωθέντες του ναυαγίου. Τους είπε πως ήταν υποχρεωμένος στην άτυχη κοπέλα, καθώς όταν τον είδε αιμόφυρτο, του έβαλε μια πετσέτα στο κεφάλι και τον βοήθησε να μπει σε μια από τις σωστικές λέμβους.

Άγνωστοι έστειλαν στην κηδεία της 22χρονης λουλούδια. Ήταν άνθρωποι τους οποίους βοήθησε να σωθούν. «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την ευγένειά σου», «Θα θυμόμαστε πάντα τη θυσία σου», «Ηρωίδα» έφραψαν για την κοπέλα. Κάποιοι δημιούργησαν μια φόρμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές και να τιμηθεί με το βραβείο του καλού Σαμαρείτη.

The post Αυτή είναι η 22χρονη ηρωίδα που θυσιάστηκε για να σώσει δεκάδες επιβάτες στο ναυάγιο στη Ν. Κορέα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα