Αφγανιστάν: Εννιά όμηροι στα χέρια των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κρατούν ομήρους από χθες εννέα άτομα που επέβαιναν σε ελικόπτερο που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στα ανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών. Το ελικόπτερο, που ανήκει σε τουρκική οργάνωση, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το βράδυ της Κυριακής στην επαρχία Λογκάρ, στα νότια της Καμπούλ, όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας Ραΐς Χαν Σαντέκ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν το ελικόπτερο, αλλά όχι και τους εννέα επιβαίνοντες. Αυτοί έχουν απαχθεί

από τους Ταλιμπάν».

Ο Χαμιντουλάχ Χαμίντ, κυβερνήτης της περιοχής Άζρα, επιβεβαίωσε πως οι εννέα επιβαίνοντες αιχμαλωτίστηκαν από τους Ταλιμπάν. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πόλη Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δραστηριοποιείται η τουρκική οργάνωση. Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε: «Ένας Αφγανός και οκτώ Τούρκοι κρατούνται όμηροι από τους Ταλιμπάν».

Η Isaf με ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως το ελικόπτερο δεν ανήκε στις συμμαχικές δυνάμεις. Αρχηγοί των φυλών στην περιοχή προσπαθούν να πείσουν τους Ταλιμπάν να απελευθερώσουν τους 9 ανθρώπους, επεσήμαναν τοπικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα