Αδειάζει Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης σχετικά με τη λίστα «Φαλτσιάνι» και τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας.

Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα, αλλά του παραδόθηκαν μόνο δέκα ονόματα από τα 1.991 που περιελάμβανε η εν λόγω λίστα από τον τότε υπουργό Οικονομικών,

Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, η επιλογή των δέκα ονομάτων έγινε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του τα έδωσε «ατύπως και εμπιστευτικά» και του ζήτησε να εξετάσει το προφίλ αυτών των προσώπων. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, υποστηρίζει ότι έδωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στον κ. Παπακωνσταντίνου, επομένως δεν είχε να παραδώσει κάτι στον Γιάννη Διώτη, ο οποίος ανέλαβε μετά από εκείνον.

Ακόμη, ο κ. Καπελέρης ισχυρίστηκε ότι πλην των περιπτώσεων του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη, επί των ημερών του δεν θυμάται να έγινε έλεγχος για άλλα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για εν ενεργεία βουλευτές, συμπληρώνοντας ότι δεν δύναται να γνωρίζει αν υπήρχε κάποια καταγγελία σε κάποια περιφερειακή διεύθυνση.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Καρούζου, αναφέροντας ότι οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει επί των ημερών του, τον Ιούνιο του 2010, και ότι τάχιστα έγιναν έλεγχοι και δεσμεύτηκαν καταθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα