«Άχρηστα» θα είναι πλέον τα κλεμμένα κινητά

Σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να έχουν μητρώα των αποκλειστικών αριθμών κάθε συσκευής (ΙΜΕΙ), για να μπορούν σε περίπτωση κλοπής να την μπλοκάρουν.

Αυτό σημαίνει πως κάθε κλεμμένο κινητό θα είναι άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί ούτε θα λειτουργεί με οποιαδήποτε άλλη κάρτα SIM εκτός από αυτή του νόμιμου κατόχου της.

Κάθε χρήστης σε περίπτωση κλοπής του κινητού του, θα πρέπει να δηλώσει τον κωδικό IMEI

της συσκευής του στην εταιρία και στη συνέχεια μπαίνει σε μία λίστα όπου έχουν πρόσβαση οι πάροχοι, για να μπορέσουν να απαγορεύουν την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό τους από τη συγκεκριμένη συσκευή κατόπιν συγκεκριμένης αίτησης που πρώτα θα περνά από την αστυνομία.

Επίσης, το γνωστό «κλείδωμα» της συσκευής δε θα αφορά πλέον μόνο την κάρτα SIM αλλά θα είναι ολικό, καθιστώντας έτσι την συσκευή ανενεργή στην χώρα μας αλλά και σε ορισμένες ξένες χώρες που θα υπογράψουν και αυτές τη συμμετοχή τους στην απόφαση.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν προθεσμία πέντε μηνών, προκειμένου να συμμορφωθούν στον νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ.

The post «Άχρηστα» θα είναι πλέον τα κλεμμένα κινητά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα