Tο «Alcohol is free» ακούγεται στις διαδηλώσεις στην Τουρκία

«Ταμάμ» με την κατάσταση φαίνεται ότι κόλλησε το «Alcohol is free» -«alkol ücretsiz» στα τουρκικά- με τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Το τραγούδι των Koza Mostra και του Αγάθωνα έχει γίνει πλέον ένα από τα τραγούδια των διαδηλώσεων λόγω τίτλου και περιεχομένου.

Ως γνωστόν

ένας από τους λόγους που έχει κατεβάσει τους Τούρκους στους δρόμους είναι και ο αυστηρός και αμφιλεγόμενος νόμος περί αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ στα καταστήματα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί ενώ απαγορεύεται η πώλησή του σε σημεία κοντά σε σχολεία και τεμένη. Επίσης δεν επιτρέπεται να διαφημίζονται τα αλκοολούχα ποτά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με άλλα αυστηρά και περιοριστικά μέτρα έχουν συντελέσει στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα αμφισβήτησης του «Σουλτάνου», όπως τον χαρακτηρίζει ο ευρωπαϊκός Τύπος, Ερντογάν.

Σε αυτό το κλίμα, το τραγούδι του Αγάθωνα ήρθε και κόλλησε… γάντι!

Κάτι ο ρεμπέτικος ρυθμός, που οι Τούρκοι αγαπούν πολύ, κάτι το ρεφρέν στα αγγλικά, κάτι η ίδια η ελληνική γλώσσα, γνώριμη και οικεία στους γείτονες, το τραγούδι απογειώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα