Time:Σαμαράς ο ηγέτης της τελευταίας ευκαιρίας

Τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εξυγίανση τόσο της εικόνας της Ελλάδας στα εξωτερικό όσο και της ελληνικής οικονομίας σχολιάζει και παράλληλα επαινεί το περιοδικό Time. Σε σημερινό του δημοσίευμα με κεντρικό τίτλο «Πώς τα πάει ο Σαμαράς; Ο νέος Έλληνας ηγέτης είναι αρεστός στην Ευρωζώνη» το περιοδικό σχολιάζει την φερεγγυότητα που αρχίζει να δείχνει ο έλληνας πρωθυπουργός στους

ευρωπαίους ομολόγους του, έπειτα από τις προστάτες συναντήσεις του με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ουσιαστικά, όπως σχολιάζει και το δημοσίευμα, η εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Έλληνας πρωθυπουργός στους ευρωπαίους ομολόγους του, δεν έχει να κάνει τόσο με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με το γεγονός ότι τον βλέπουν σαν τον «ηγέτη της τελευταίας ευκαιρίας», κάτι το οποίο υποστηρίζει ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, αναλυτής του European Policy Centre στις Βρυξέλλες και τον οποίο επικαλείται το περιοδικό.
Αναφερόμενος στο ικανοποιητικό αποτέλεσμα –κυρίως για τους ευρωπαίους ηγέτες- των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου ο κ Εμμανουηλίδης διευκρινίζει: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαπραγματευτούν με τον Σαμαρά, απ’ ότι με τον Τσίπρα…Υπάρχει όμως ο φόβος ότι αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς δεν θα τα καταφέρει και η Ελλάδα».
Ολοκληρώνοντας το περιοδικό Time αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός σε αυτό το έργο, για την σωτηρία της Ελληνικής Οικονομίας, έχει και ένα ικανό σύμμαχο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διότι είναι «Ο άνθρωπος που μπορεί να το πετύχει αυτό είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος με κύρος και σπουδές στην Οξφόρδη, ο οποίος είναι γνωστός στις Βρυξέλλες για την πειθαρχία και την συνέπειά του. Ο Στουρνάρας έχει επί μακρόν ασκήσει κριτική, (χαρακτηρίζοντας) την Ελλάδα, την τελευταία οικονομία Σοβιετικού τύπου, ενώ εδώ και χρόνια έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα