SOS για αίμα από τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ-Τραγική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση απελπισίας γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη απεύθηναν δραματική έκκληση σε όσους πολίτες έχουν απομείνει στη Πόλη λόγω του καλοκαιριού, να δώσουν αίμα καθώς οι φιάλες έχουν αρχίσει να στερεύουν επικίνδυνα και υπάρχει τεράστια ανάγκη και για άμεση ανταπόκριση του κόσμου!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Αγγελιοφόρος της Κυριακής” η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών είναι πλέον δύσκολη στα περισσότερα

νοσοκομεία αφού στη μικρή προσέλευση αιμοδοτών λόγω καλοκαιρινών διακοπών προστέθηκε ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία κατοίκων της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου. Αν δεν συγκεντρωθεί αίμα, θα ξεκινήσουν αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων ώστε να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα, προειδοποιούν οι αιματολόγοι, γεγονός που θα σημάνει ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών.
Σύμφωνα με τους γιατρούς στο κέντρο αίματος του ΑΧΕΠΑ, οι μονάδες αίματος έχουν λιγοστέψει και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος για το αίμα. Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη έρχεται πρώτη μεταξύ των δήμων που έχουν πληγεί από τα τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών αφού οι κάτοικοι του α΄ δημοτικού διαμερίσματος (η μεγαλύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης), των δήμων Μενεμένης- Αμπελοκήπων, Κορδελιού- Ευόσμου και Ωραιοκάστρου, έχουν κηρυχθεί πληγείσες. Αυτό σημαίνει ότι αιμοδότες οι οποίοι μένουν, δουλεύουν ή έχουν διανυκτερεύσει σε αυτές τις περιοχές δεν γίνονται δεκτοί για αιμοδοσία, προκειμένου να είναι ασφαλές το αίμα που διακινείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα