Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας

Για εκπληκτική ανάκαμψη της Ελλάδας κάνει λόγο σε άρθρο του ο σχολιαστής του πρακτορείου Reuters Ούγκο Ντίξον. «Πριν από δύο χρόνια, η χώρα φαινόταν να οδηγείται σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Τώρα, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή της στην αγορά ομολόγων με την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Υπογραμμίζει

βέβαια οτι «υπάρχουν ακόμη πολιτικοί κίνδυνοι και η πραγματική οικονομία αρχίζει μόλις τώρα να ανακάμπτει», αν και τονίζει πως «η χρηματοοικονομική ανάκαμψη είναι εντυπωσιακή. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων, η οποία είχε φθάσει στο 30% μετά την αναδιάρθρωση του χρέους πριν από δύο έτη, διαμορφώνεται τώρα στο 6,2%».

Εξαίρει μάλιστα το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι «έχει εκπλήξει τους παρατηρητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την ικανότητά της να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί της». Μάλιστα καθώς εκτιμά η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας η οποία αποκατέστησε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι οι πιό σημαντικές της επιτυχίες της κυβέρνησης.

The post Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα