Oι τρείς νέες προτεραιότητες

Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για σκληρά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα στην Ελλάδα. Δεν θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα πλέον την οικονομία, αποφάσεις για νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πέραν από αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται νέα στρατηγική.

Η οικονομία της χώρας πρέπει να αλλάξει ποιοτικά, με την εφαρμογή μεταρρυθμιστικών πολιτικών
οι οποίες δεν θα μειώνουν το κόστος αλλά θα αυξάνουν τις επιλογές και τις δυνατότητες.Το Κράτος δεν χρειάζεται να μειώνει το προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων του, αλλά να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους και να εξαλείψει τις σπατάλες και τη διαφθορά.Οι πολιτικοί δεν πρέπει να υπόσχονται παροχές, προσλήψεις και επιδόματα αλλά είναι υποχρεωμένοι να προτείνουν εφικτές παρεμβάσεις για την -αναγκαία περισσότερο από ποτέ- ανακατανομή των βαρών στην κοινωνία.

Τις νέες αυτές πολιτικές επιλογές πρέπει να τις εφαρμόσουμε στη χώρα μας χωρίς την πίεση των δανειστών, χωρίς ελέγχους από ξένους εμπειρογνώμονες.

Οι λαϊκιστές πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία, οι ρεαλιστές να αναδειχθούν μέσα από εκλογικές διαδικασίες, οι οραματιστές να πάρουν τα ηνία της καθημερινότητάς μας.

Τα τελευταία 6 χρόνια, η Ελλάδα βυθίστηκε στον βούρκο της ανυποληψίας, της διαφθοράς και της αδιαφορίας.

Λαβωμένοι αλλά πλήρεις εμπειριών, οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο παρελθόν αλλά να ταξιδέψουν στο μέλλον για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και τον χαμένο χρόνο…

The post Oι τρείς νέες προτεραιότητες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα