«O Fokas και η άδικη στάση της εκκλησίας»

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η επιχείρηση ΦΩΚΑΣ, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με την «αγία» έξωση από τις ιδιοκτήτριες του κτιρίου της οδού Τσιμισκή Μονή Αγίας Θεοδώρας και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά

«Με την επίδοση έξωσης μέσου δικαστικού κλητήρα, το «σφράγισμα» του καταστήματος της Τσιμισκή 48-50 και την αλλαγή κλειδαριών παρουσία αστυνομικών, η εκκλησία εξελίσσεται στον σκληρότερο ιδιοκτήτη ακινήτων.

Μη αντιλαμβανόμενη την πρωτοφανή οικονομική κρίση

που υφίσταται η χώρα τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία προέβη στην εκτέλεση δικαστικής απόφασης έναντι μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης που διετέλεσε κορυφαίος χρηματοδότης του φιλανθρωπικού της έργου.

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία ΦΩΚΑΣ προχώρησε με επιτυχία στην υπαγωγή της στο άρθρο 99 πετυχαίνοντας τη συμφωνία των τραπεζών, των εργαζομένων και των προμηθευτών και εξασφαλίζοντας παράλληλα με επιτυχία χρηματοδότηση από τις τράπεζες για το διακανονισμό, που ζήτησε για το κατάστημα Τσιμισκή 48-50, η ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, στις 27/09/2013 προχώρησε σε έξωση της επιχείρησης.

Την στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας του ομίλου Φωκά με την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας κατάφερε με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τραπεζών να υλοποιήσει την υποχρέωση του να συγκεντρώσει το ποσό των 370.000 ευρώ και να δοθεί στην Ιερά Μονή έγκαιρα, καθώς η συμφωνία εξέπνεε στις 30.09.2013.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι επί 40 χρόνια η Μονή έχει λάβει άνω των 50 εκατ. ευρώ ( 35 εκ. για μισθώματα και άλλα 15 εκ. για επισκευές και συντήρηση του κτιρίου) από την ιστορική εταιρεία Φωκάς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει πραγματοποιήσει δωρεά στη Μονή για το Αγιολογικό Κέντρο της με 2.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα που εξελίσσεται αυτή η άδικη και σκληρή στάση της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία της Μητρόπολης απέναντι στην επιχείρηση Φωκάς, οι εργαζόμενοι του ομίλου εξέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας ενώ πραγματοποιήθηκε πορεία έντονης διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τη μονομερή ενέργειας της Μονής για λουκέτο του ιστορικού καταστήματος, κηλιδώνοντας με αυτό τον τρόπο άδικα το όνομα μιας σπουδαίας εταιρείας στα μάτια των καταναλωτών της στην Βόρεια Ελλάδα.

Εκφράζοντας δυνατά και με μια φωνή οι εργαζόμενοι του ομίλου την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από τον ίδιο εργοδότη και μιλώντας για ενέργεια που υποκινήθηκε από τρίτα επιχειρηματικά συμφέροντα υπενθυμίζουν σε όλους την έντονη κοινωνική προσφορά του ομίλου Φωκάς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος και η απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος Φωκάς ανήκει πλέον στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης κο Άνθιμο και όχι στους δικηγόρους της Ιεράς Μονής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα