New York Times: «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις»

Η αμερικάνικη εφημερίδα New York Times, σε δημοσίευμά της αναφέρει σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα πως «κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει», ενώ η κατάσταση , η οποία δεν ήταν ελκυστική τον τελευταίο καιρό δείχνει να αντιστρέφεται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα

για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές ”ψαρεύουν” κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η επικέντρωση στα τραπεζικά, μπορεί να προσφέρει κέρδη στους δανειστές αλλά και στο κράτος: « Οι δανειστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ”καθαρίσουν” τους ισολογισμούς τους με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών – και το κράτος μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τις συμμετοχές του στις τράπεζες. Και οι δύο θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία, όσο ισχύει».

Tονίζει παράλληλα την σημασία των συγχωνευόμενων αγορών, «δόλωμα» για τους υποψήφιους επενδυτές: «Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να ”στρίψει την γωνία” μετά από χρόνια ύφεσης. Υπάρχουν επίσης λίγες ευκαιρίες για υψηλές επιστροφές στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο ”έρωτας” των συγχωνευόμενων αγορών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει».

The post New York Times: «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα