NYT: «Η Ελλάδα συγκεντρώνει περισσότερη οργή παρά χρήματα»

«Η Ελλάδα συγκεντρώνει περισσότερη οργή παρά χρήματα», υποστηρίζει δημοσίευμα των New York Times, ο οποίο αναφέρεται στην επιθετική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας.

Η εφημερίδα σχολιάζει πως αν η Ελλάδα θέλει να βάλει τα δημοσιονομικά της σε τάξη, τότε θα πρέπει να βελτιώσει τον τομέα της είσπραξης των φόρων.

Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο και για περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη, όπου πελάτες εστιατορίων κατά την διάρκεια ελέγχου από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συγκρούστηκαν μαζί τους αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή. Η NYT επισημαίνει πως η επιθετική στάση κατά των ελεγκτών στην επαρχία αποτελεί ένδειξη ότι το πρόβλημα έχει πιο βαθιές ρίζες. Αντί να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης, η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης μάλλον επιδεινώνει το πρόβλημα, σημειώνει.

Άρα παρά τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και τους 22 νόμους προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία δύο χρόνια, γεννάται το ερώτημα, αν τελικά όλα αυτά πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν μήνες αν όχι χρόνια για να καταλάβει κανείς το συνονθύλευμα των νόμων έχουν προκύψει.

The post NYT: «Η Ελλάδα συγκεντρώνει περισσότερη οργή παρά χρήματα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα