H σύζυγος Πάγκαλου και ο… «βλαχοδήμαρχος»

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού, αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό «βλαχοσήμαρχοι» που απέδωσε πριν καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας, στους τοπικούς

άρχοντες της χώρες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«”Βλαχοδήμαρχους” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας τους τοπικούς άρχοντες όλης της χώρας και μπροστά στη γενικευμένη αποδοκιμασία, έσπευσε να διορθώσει τη δήλωσή του, προσθέτοντας ότι εννοούσε μόνο διεφθαρμένους Δημάρχους που ανήκουν στην «μνημονιακή» παράταξη, δηλαδή στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ.

Συμβαίνει να γνωρίζω ένα Δήμαρχο, που εκλέγεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 23 χρόνια και είναι πολυσυλλεκτικός, αφού ο ίδιος ανήκει σταθερά στην Αριστερά –στο ΚΚΕ παλαιότερα, στο Συνασπισμό μετά, τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ- και είναι φίλος και υποστηρικτής του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, Ας δούμε λοιπόν τα έργα και τα πεπραγμένα αυτού του Δημάρχου που δεν είναι «Βλαχοδήμαρχος» και «διεφθαρμένος».

Προΐσταται σε έναν από τους 13 πιο βαριά χρεωμένους Δήμους της χώρας.Ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό όσων μισθοδοτούνται από τον Δήμο. Από την άλλη, τα δυο τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική δυσπραγία οι προσλήψεις συνεχίζονται.Ο Δήμαρχος διαθέτει σήμερα 4 ειδικούς συμβούλους.Ούτε τον ακριβή αριθμό των οχημάτων του Δήμου γνωρίζει κανείς.Εκκρεμεί η «δήλωση κλοπής» 20 περίπου αυτοκινήτων του Δήμου την τελευταία 20ετία.Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι οδηγούν αυτοπροσώπως αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για να καλύψουν της προσωπικές τους ανάγκες, δαπάνες του Δήμου.Δεν έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια τα Πόθεν Έσχες των Αντιδημάρχων, όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο.Ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει χώρο και μέσα για την Αντιπολίτευση, μέσα στο Δημαρχείο.Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν τολμούν να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική, γιατί υβρίζονται και προπηλακίζονται χυδαία από τον ίδιο τον Δήμαρχο και από τους συνεργάτες του – αντιδημάρχους.

Ας βγούμε όμως λίγο από τα θέματα που αφορούν την λειτουργία του θεσμού. Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είχε πρωτοστατήσει και συνεχίζει να πρωτοστατεί με ιδιαίτερο πάθος και ένταση σε λαϊκούς αγώνες για να επιβάλλει την «δική του άποψη» σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Ως προστάτης της ελεύθερης πρόσβασης του λαού στην παραλία εμποδίζει την ενδεχόμενη αξιοποίησή της και αδιαφορώντας για τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του κράτους και για τις δικαστικές αποφάσεις.Την ίδια στιγμή στην εν λόγω «απελευθερωμένη παραλία» έχει δημιουργηθεί με την ανοχή του παράνομη καντίνα την οποία κατά καιρούς αναγκάζεται να σφραγίσει, ενώ ακόμα και η Δημοτική καντίνα λειτουργεί χωρίς νομότυπη άδεια.Επιχειρηματίας, έχει καταπατήσει δημόσια έκταση κοντά στον αιγιαλό και έχει χτίσει τεράστια αυθαίρετη οικοδομή με την ανοχή του Δημάρχου και του Πολεοδομικού Γραφείου της περιοχής.Άλλη επιχειρηματική οικογένεια έχει κλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα με τεράστιο τοίχο, πίσω από τον οποίο χτίστηκε οικοδομή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων. Ο Δήμαρχος απεδέχθη για λογαριασμό του Δήμου δωρεά αυτοκινήτων και σιώπησε.Στον Δήμο λειτουργεί Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Οι παράνομες χωματερές θα έπρεπε να έχουν κλείσει από την 1/1/2011.Το μεγαλύτερο έργο της τετραετίας για τον Δήμο θα μπορούσε να είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου που είχε μελετηθεί και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει την 1/1/2012Ενόψει προεκλογικής περιόδου ο Δήμαρχος υποστηρίζει ένα ανύπαρκτο αποχετευτικό έργο, μια σύνδεση περιβαλλοντικά απαράδεκτη με τεράστιο κόστος λειτουργίας και υγειονομικά ασύμφορη, με ασαφή χρηματοδότηση.

Δεν ξέρω εάν η διαφθορά, η αυθαιρεσία και η περιφρόνηση των νόμων είναι συστατικό και επαρκές στοιχείο που χαρακτηρίζει έναν «Βλαχοδήμαρχο». Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι όλα αυτά τα στοιχεία που περιγράψαμε συναντώνται στον «βλαχοδήμαρχο» που ανήκει στο κόμμα του κ. Τσίπρα.

Χριστίνα Χριστοφάκη

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού »

The post H σύζυγος Πάγκαλου και ο… «βλαχοδήμαρχος» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα