Credit Agricole: Πολύ κοντά στον αγοραστή

Στον όνομα του αγοραστή που θα καταλήξει στα χέρια του η Εμπορική Τράπεζα φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά η Credit Agricole. Βασικοί διεκδικητές για την τράπεζα παραμένουν οι Alpha Bank, η Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα,

όπως αποκάλυψε Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole, Ζαν Πολ Σίφλ, σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο RTL, οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο στις ομιλίες με τους αγοραστές που έχουν υποβάλει ολοκληρωμένες προσφορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίφλ και πρόσθεσε πως η τιμή πώλησης θα μπορούσε να είναι το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ ανάλογα με το ύψος κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας από την Credit Agricole.
Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία, ο Σιφλ διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Νομικά πάντως, η χρονική περίοδος ισχύος των εξασφαλίσεων που δόθηκαν προς την Credit Agricole από τις ελληνικές τράπεζες εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πηγές προσκείμενες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κάνουν λόγο για μία μικρή παράταση η οποία δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα διότι ο γαλλικός όμιλος θα καλύψει τα 2 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα