Bundestag:Πιθανή η έγκριση εκταμίευσης της δόσης

Η Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Bundestag) θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι βουλευτές της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας των κομμάτων CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης

εβδομάδας», δήλωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι συντηρητικοί και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες», εταίροι των συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συγκροτήσουν μια πλειοψηφία, διασώζοντας την Μέρκελ από την ταπείνωση να χρειαστεί να βασιστεί στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των κύριων κομμάτων το πρωί της Τετάρτης για το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται το πράσινο φως της Bundestag πριν εγκρίνει επισήμως απόφαση της Ευρωζώνης για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε πρότεινε να συνδυαστούν η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα, που θα δοθεί το Δεκέμβριο, με τις καθυστερημένες πληρωμές, και να δοθούν στην Ελλάδα συνολικά 44 δισ. ευρώ, τα οποία να καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου. Ο βουλευτής και στέλεχος των συντηρητικών Μίχαελ Μάιστερ δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές προσπάθειες στα τελευταία δυόμισι χρόνια και θα πρέπει να επισημανθεί τι κατάφεραν οι έλληνες πολιτικοί, η χώρα και ο λαός σε όρους δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα