100% Κιμ Γιονγκ Ουν ψηφίζουν οι πολίτες της Βόρειας Κορέας

Με το εντυπωσιακό 100% των ψήφων των πολιτών της Βόρειας Κορέας επικράτησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διαδικασία των μονοκομματικών κοινοβουλευτικών εκλογών που έγιναν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας, γράφοντας μάλιστα: «Οι ψηφοφόροι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και το 100% ψήφισε υπέρ του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας».

Το αποτέλεσμα των εκλογών χαρακτηρίστηκε ως μια «έκφραση της

απόλυτης υποστήριξης και της βαθιάς εμπιστοσύνης στον ανώτατο ηγέτη από το σύνολο του προσωπικού των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές της Κυριακής ήταν οι πρώτες για την ανάδειξη μελών της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης από τότε που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την ηγεσία του καθεστώτος όταν ο πατέρας του πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Τυπικά η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση είναι η ανώτατη νομοθετική εξουσία, όμως πρακτικά συνεδριάζει μόνο μία ή ακόμη και δύο φορές το χρόνο προκειμένου να επικυρώσει τις πολιτικές που καταρτίζει το Κόμμα Εργατών.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Νότια Κορέα, το αποτέλεσμα αυτό των εκλογών θα οδηγήσει στην εδραίωση της εξουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

The post 100% Κιμ Γιονγκ Ουν ψηφίζουν οι πολίτες της Βόρειας Κορέας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα