” Νάρκη” στην κυβέρνηση η ρευστότητα στη ΔΗΜΑΡ

Σκληρή στάση κρατά η ΔΗΜΑΡ απέναντι στους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι στις καθοριστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, διαφοροποιήθηκαν από τις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, αποδοκιμάζει τους κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά και σε

κείμενο που αποστέλλεται στις οργανώσεις και τα μέλη ενημερώνει για τη στάση απέναντί τους.


Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προειδοποίησε τους δυο βουλευτές να μην συνεχίσουν στην τακτική περιφρόνησης των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.
«Υπερασπίζομαι τις συλλογικές διαδικασίες, σέβομαι τις απόψεις και το δικαίωμα της μειοψηφίας να τις εκφράζει, αλλά πολιτικά αποδοκιμάζω συμπεριφορές που περιφρονούν το κόμμα, που δεν υπηρετούν ούτε τις συλλογικές αποφάσεις ούτε το δικαιώματα στη μειοψηφία και εξ αντικειμένου προσβάλλουν το κόμμα.

Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε» τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης στους κκ. Βουδούρη και Μουτσινά, οι οποίοι εκλήθησαν να εξηγήσουν τη στάση τους. Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, οι εξηγήσεις δεν έπεισαν και ορισμένα εξ αυτών ενοχλήθηκαν από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν.

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στο κείμενο προς τα μέλη και τις οργανώσεις της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι «πρόκειται για στάση που αποστασιοποιείται από τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και συνιστά πολιτική παραβίαση των αποφάσεών του» και πως «οι δύο βουλευτές με τη συνολικότερη στάση τους έναντι των αποφάσεων του κόμματος σε μείζονα θέματα, δεν υπηρετούν τη συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστερές».

Βενιζέλος και Σαμαράς παρακολουθούν με σκεπτικισμό τις ασκήσεις εσωτερικής δημοκρατίας στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο και φροντίζουν σε όλα τα νομοθετήματα να παρακάμπτεται η Βουλή.

Μετά τα όσα έχουν συμβεί με τη ΔΗΜΑΡ κάθε ψηφοφορία είναι ρίσκο, εξ’ ου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με πράξη υπουργικού συμβουλίου. Έτσι όμως δεν στέκεται επι μακρόν κυβερνητική πλειοψηφία. Και αυτό που περιμένουν οι δύο εταίροι από τον κ. Κουβέλη είναι να μαζέψει το κόμμα του και να συνεργαστεί σοβαρά με την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές φαντάζουν αναπόφευκτες.

Αν ο κ. Κουβέλης σοβαρευτεί, πράγμα που δεν πολυπιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ, τότε το επόμενο σχέδιο είναι η κοινή κάθοδος των δύο κομμάτων στις εκλογές.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι δύο εταίροι χωριστά θα κινδυνέψουν να μείνουν εκτός βουλής και θα βγάλουν αθροιστικά το πολύ 8%. Μαζί όμως έχουν καλές ελπίδες για διψήφιο ποσοστό και 40 βουλευτές που τους καθιστούν αυτομάτως ρυθμιστή της πλειοψηφίας.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα