Βελτιωμένη Alpine A110 WP300 με 300 ίππους

WP300 ονομάζεται η τελευταία δημιουργία της γερμανικής Waldo Performance και έχει να κάνει με την βελτίωση της Alpine A110. Αυτή μάλλον είναι και η πρώτη φορά που η νέα Alpine 110 δέχεται τις “περιποιήσεις” μιας βελτιωτικής εταιρίας.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Φυσικά η Waldo Performance

δεν είναι μια οποιαδήποτε βελτιωτική εταιρία και παρότι έχει γερμανική καταγωγή, εξειδικεύεται στις βελτιώσεις μοντέλων της Renault. Η Alpine WP300 δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία αφού τα δύο πρώτα γράμματα είναι τα αρχικά της της Wlado Performance ενώ ο ο αριθμός που ακολουθεί υποδηλώνει και την νέα ιπποδύναμη του 1.800άρη turbo που φέρει η Alpine 110.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τις επεμβάσεις της γερμανικής εταιρίας το μοτέρ αποδίδει πλέον 300 PS, 48 περισσότερους από ό,τι η στάνταρ έκδοση. Οι βελτιώσεις προχωρούν και στον τομέα των αναρτήσεων με τα στάνταρ ελατήρια να έχουν αντικατασταθεί για την περίσταση με νέα της KW, ενώ οι αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα είναι μικρές. Προφανώς στόχος της Waldo Performance δεν ήταν να κάνει την Alpine αγνώριστη αλλά να τονίσει τα σπορ στοιχεία του χαρακτήρα της.

Εκτός βέβαια από την μεγάλη ανθρακονημάτινη αεροτομή με τις μεταλλικές βάσεις. Αυτό που ξεχωρίζει φυσικά στο εσωτερικό της αναβαθμισμένης Alpine 110 είναι το νέο roll cage, βαμμένο ταιριαστά στο νέο φανταχτερό πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα