Το υβριδικό Jetta με εκπομπές 95 g/km!

Την έναρξη προ-παραγγελιών για το Jetta Hybrid στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Volkswagen. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν τον προσεχή Απρίλιο, σε τιμές από 31.300 ευρώ. Η υβριδική έκδοση του οικογενειακού sedan παρουσιάστηκε στην τελική της μορφή πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση του Λος Άντζελες.  Η Volkswagen δεν προτίθεται πάντως να το

διαθέσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον 1.4 TSI στην έκδοση με τα 150 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 27 PS. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 170 PS, ενώ η ροπή περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου DSG. Οι Γερμανοί ανακοινώνουν μεικτή κατανάλωση 4,1 lt/100 km και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις 95 g/km.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 100 kg περισσότερο από το συμβατικό Jetta, οι επιδόσεις του δεν έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά σε σχέση με την έκδοση 1.4 TSI 160 PS. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 210 km/h. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το Jetta Hybrid μπορεί να διανύσει απόσταση έως 2 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αρκεί η ταχύτητα κίνησης να μην ξεπερνά τα 70 km/h.







Keywords
Τυχαία Θέματα