Το τελευταίο σπέσιαλ Golf GTI MK6

Τρείς μήνες έχουν περάσει από την επίσημη παρουσίαση του νέου Volkswagen Golf MK7. Παρότι τότε είδαμε και τη πρωτότυπη μορφή της GTI εκδοχής του, θα πρέπει να περιμένουμε άλλους τρεις μήνες μέχρι να το δούμε σε τελικό στάδιο  – πράγμα που αναμένεται να συμβεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τώρα έχουμε μία άλλη έκθεση, αυτή που διεξάγεται στο Έσσεν της Γερμανίας και η ΑΒΤ

Sportline βρήκε τον τρόπο να… γεφυρώσει τις αποστάσεις. Εκεί λοιπόν ο βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται σε μοντέλα γεννημένα υπό την ομπρέλα του VW Group, παρουσίασε μία ειδική έκδοση του Golf GTI έκτης γενιάς.

Η “Last Edition”, η τελευταία δηλαδή σπέσιαλ έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου όπως πολύ εύστοχα τιτλοφορείται, διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο, με σπόιλερ εμπρός, ποδιές στο πλάι, διαχύτη και πίσω αεροτομή και τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων. Με LED φώτα ημέρας και κόκκινα στοιχεία περιμετρικά και τη συνολική εικόνα του να είναι… σπέσιαλ!

Φυσικά οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και κάτω από το δέρμα, με τη νέα ανάρτηση να φέρνει το Golf GTI Mk6 Last Edition 25mm πιο κοντά στο έδαφος. Όσο για τον κινητήρα, είναι ένας αλλά με δύο επιλογές σε ότι αφορά στις δυνατότητες.

Η επαναπρογραμματισμένη ECU του 2λιτρου υπέρ-τροφοδοτούμενου κινητήρα της Volkswagen ανεβαίνει από τα 211 PS στα 260 PS ενώ υπάρχει και δεύτερο στάδιο επέμβασης στη μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήριου συνόλου, σε συνδυασμό με νέο υπέρ-τροφοδότη..

Αυτά ανεβάζουν τα νούμερα ακόμα πιο ψηλά, συγκεκριμένα στα 310 PS και συνοδεύονται από αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δίσκους 345mm!

Σκέφτεστε κάποιο καλύτερο τρόπο να πουν αντίο στο συγκεκριμένο μοντέλο;











Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα