Το Lexus LC F θα αποδίδει 621 ίππους!

Νέες φήμες από την Ιαπωνία παρέχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές προδιαγραφές του Lexus LC F και οι αριθμοί ακούγονται δυνατοί. Η κλασική συνταγή περισσότερης ισχύος και μικρότερου βάρους θα καθιστούσε το coupe της σειράς έναν άμεσο ανταγωνιστή για την επικείμενη BMW M8.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Μια ανώνυμη πηγή επανέλαβε προηγούμενες αναφορές ότι το LC F θα χρησιμοποιεί ένα κινητήρα biturbo 4.0 λίτρων V8 αποδίδοντας

621 ίππους. Ο στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα coupe με μια ισχυρή απόδοση, αλλά δεν θα θυσιάζει την πολυτέλεια του τρέχοντος μοντέλου.

Η Lexus θα χρησιμοποιήσει επίσης αρκετό ανθρακόνημα στο αμάξωμα, προκειμένου να εξοικονομήσει βάρος στο LC F. Η εταιρεία θέλει το όχημα να χάσει περίπου το 7% της μάζας του, γεγονός που θα έθετε την έκδοση F στα 1.778 kg. Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, η Lexus αναμένει ότι το LC F θα κοστίζει περίπου 176.200 δολάρια. Ενώ οι συγκρίσεις τιμών μεταξύ των αγορών είναι πάντα δύσκολες, για μια πρόωρη άτυπη σύγκριση με τον ανταγωνισμό του μοντέλου, να έχετε κατά νου ότι η Mercedes-AMG S63 Coupe κυμαίνεται στα 165.745 δολάρια, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Lexus γνωρίζει ότι ένα τόσο ακριβό κουπέ θα ήταν ένα εξειδικευμένο όχημα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η εταιρεία θα κατασκευάσει το LC F έτσι ώστε η παραγωγή να μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης με το πρότυπο μοντέλο. Η ιαπωνική φίρμα καταχώρησε το εμπορικό σήμα του LC F τον Φεβρουάριο. Οι φήμες πρότειναν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει το coupe στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το Νοέμβριο, αλλά τελικά δεν ήταν εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα