Τι σχέση έχει μία Ferrari με την Brigitte Bardot;

Η 365 GT4 Berlinetta Boxer θεωρείται ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ από τη Ferrari. Εντυπωσίασε το κοινό με το ντεμπούτο της στο Motor Show του Τορίνο το 1971.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Ήταν η πρώτη 12κύλινδρη Ferrari μεσαίου κινητήρα κι έχουν κατασκευαστεί λιγότερες από

400. Αλλά τι συμβαίνει με το όνομά της; Όπως αποδεικνύεται, ο Berlinetta Boxer- “BB” για συντομία- πρόκειται για μία μυστική αναφορά στο γαλλικό μοντέλο, ηθοποιό, χορεύτρια Brigitte Bardot.

Εκείνη την εποχή, το “Berlinetta” σήμαινε ένα μοντέλο με τον κινητήρα μπροστά και το “boxer” σημαίνει επίπεδο σε διάταξη κινητήρα, με οριζόντιους κυλίνδρους και αντικριστά έμβολα που έχουν το καθένα το δικό του κομβίο ώστε να κινούνται αντίθετα, σαν να παίζουν μποξ. Η Berlinetta Boxer όμως, δεν έχει τον κινητήρα μπροστά και τα απέναντι έμβολα του κινητήρα της έχουν κοινό κομβίο, όπως σε έναν κινητήρα V, δηλαδή πρόκειται για έναν flat-12 κινητήρα.

Αυτή είναι η ιστορία σύμφωνα με το «The Road Rat», ένα νέο περιοδικό αυτοκινήτων από την Αγγλία. Ο δημοσιογράφος αυτοκινήτων Michael Harvey ταξίδεψε στο Maranello της Ιταλίας για να μιλήσει με τον σχεδιαστή Leonardo Fioravanti για την ιστορία αυτού του αυτοκινήτου. Έτσι, αποκαλύφθηκε και η συγκεκριμένη ιστορία για το πώς η 365 GT4 BB έγινε ένα μυστικό αφιέρωμα για την Brigitte Bardot.

Όπως είπε ο Fioraventi στο The Road Rat, «για κάθε αυτοκίνητο που έχω σχεδιάσει, έχω μια διαφορετική γυναίκα στο μυαλό μου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα