Θρίαμβος του Έλληνα στη Μόντσα (video)

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η σεζόν στο GP3 για τον Ευτύχιο Έλληνα! Ο Κύπριος οδηγός της Marussia τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα του Σαββάτου και θριάμβευσε το πρωί της Κυριακής ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου μέσα στο «Ναό της Ταχύτητας» προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους βρέθηκαν εκεί για το Ιταλικό Γκραν Πει και αποτέλεσε έστω και καθυστερημένη δικαιοσύνη για τον Ευτύχιο.

Όλη τη χρονιά, επέδειξε απίστευτη ταχύτητα και σταθερότητα, όντας σε πολλές περιπτώσεις άτυχος. Ανέβηκε στο βάθρο στον αγώνα της Βαλένθια αλλά στη πορεία του στέρησαν

αυτή τη θέση με ποινή που έλαβε μετά το τέλος του αγώνα.

Όμως στο κύκνειο άσμα της σεζόν, τη διπλή μάχη του ιταλικού βορρά, ο Ευτύχιος ήταν συγκινητικός. Το Σάββατο εκκίνησε πέμπτος αλλά στη πρώτη στροφή τον έκλεισε ένας αντίπαλος του, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις. Πάτησε όμως το πόδι στο γκάζι, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, προσπέρασε σχεδόν όποιον βρήκε μπροστά του και τερμάτισε μία ανάσα πίσω από τον νικητή. Αυτή ήταν μόνο η αρχή όμως.

Οδηγώντας το ίδιο παθιασμένα, σε μία επική μάχη με συνεχείς αλλαγές θέσεων μέχρι τον τελευταίο γύρο, κατάφερε να πάρει τη νίκη με προσπέρασμα στο φινάλε, ένα προσπέρασμα που παράλληλα έκρινε και τον φετινό τίτλο στο θεσμό.

Ο γεννημένος στη Λάρνακα 20χρονος, ολοκλήρωσε τη σεζόν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, με 101 πόντους. Παράλληλα, επιβλήθηκε με άνεση των τιμ μέιτ του και αναμφίβολα τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω του με αυτές τις εμφανίσεις.
Πράγμα που σημαίνει πως αυτό το παιδί έχει μέλλον και ευχή όλων μας είναι το 2013 να το δούμε ένα σκαλί ψηλότερα, στο GP2 Series. Κι αν συνεχίσει έτσι, μένει μόνο ένα σκαλί ακόμα. Η φόρμουλα 1…



Keywords
Τυχαία Θέματα