Σύμπραξη BMW-Daimler ενόψει ηλεκτροκίνησης;

Οι μακροχρόνιοι ανταγωνιστές BMW και Daimler, γονιός της Mercedes-Benz, ξεκινούν μια εταιρική σχέση για την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών πλατφορμών οχημάτων, μπαταριών και αυτόνομης τεχνολογίας. Οι δύο εταιρίες έδωσαν το πράσινο φως για το ξεκίνημα, όμως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο,σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Του

ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αν συμβεί αυτή η συμφωνία, μην περιμένετε να φτάσουν πολύ γρήγορα οι καρποί του συγκεκριμένου γάμου. Ο σχετικά αργός ρυθμός ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας σημαίνει ότι θα αργήσουμε να δούμε αυτοκίνητα να διατίθενται στους αντιπροσώπους. Η συνεργασία μεταξύ BMW και Daimler δεν είναι εντελώς νέα.

Το 2017, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί με τις Ford και VW, άρχισαν να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία. Το 2016, συνεργάστηκαν επίσης με εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να καθορίσουν τις προδιαγραφές για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Η Audi, η BMW και η Daimler συνεργάστηκαν επίσης για την αγορά υπηρεσιών χαρτογράφησης της Nokia, και σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για τη βελτίωση της υποστήριξης του οδηγού αλλά και των αυτόνομων συστημάτων.

Μάλιστα για να μην δημιουργηθεί έκρηξη αντιρρήσεων από τους καταναλωτές οι δύο ανταγωνιστές (και ίσως μελλοντικοί συνέταιροι) ξεκινούν την συνεργασία τους από εφαρμογές εξυπηρέτησης των οδηγών όπως τα: CarSharing (εφαρμογές Car2Go και DriveNow) , Ride-Hailing (με τις εφαρμογές mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat), Parking (ParkNow και Parkmobile Group/Parkmobile LLC), Charging (εφαρμογές ChargeNow και Digital Charging Solutions) και το Multimodality (moovel και ReachNow),τα οποία γίνονται κοινά και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι κάτοχοι Mercedes αλλά και αυτοί της BMW από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στόχος η νέα εταιρία να ιδρυθεί τον Ιανουάριο του 2019 και μέσα στο πρώτο τέταρτο του ίδιου έτους να παρουσιάσει τις προτάσεις και τα σημεία συνεργασίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διανύει μια πολύ ταραχώδη περίοδο καθώς οι εταιρίες μεταβαίνουν από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση. Αυτές οι τεχνολογίες απαιτούν τεράστιες επενδύσεις και μια σύμπραξη όπως η πιθανή μεταξύ της BMW και της Daimler θα μειώσει το αντίστοιχο κόστος προκειμένου να έρθει η συγκεκριμένη τεχνολογία στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα