Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη

Μια μοναδική Ferrari η διάσημη Daytona βρέθηκε να κρύβεται κάτω από ένα υπόστεγο στην Ιαπωνία μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες. Ο κρυμμένος θησαυρός αποτελεί το καλύτερο δώρο για κάθε λάτρη της αυτοκίνησης. Ένα «ξεσκόνισμα» εντός και εκτός απαιτείται για να λάμπει όπως πρώτα…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Η Ferrari πραγματοποίησε

λίγο παραπάνω από 1.200 365 GTB/4 Daytonas μεταξύ 1969 και 1973, με πέντε μάλιστα αγωνιστικά αυτοκίνητα με μικρότερο απόβαρο. Αυτή είναι η μόνη Daytona δρόμου με αμάξωμα αλουμινίου από την Scaglietti, ένα αυτοκίνητο που πωλήθηκε καινούργιο στον Luciano Conti, στενό φίλο του Enzo Ferrari.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1969, το πλαίσιο αναγράφει τον αριθμό 12653 ενώ το σώμα Scaglietti υιοθετεί τον αριθμό 32. Αυτή η Daytona ήρθε επίσης εξοπλισμένη με τους επιθυμητούς προβολείς από πλεξιγκλάς και ηλεκτρικά παράθυρα, εκτός από το ειδικά διαμορφωμένο αμάξωμα αλουμινίου.

Το 1971, το αυτοκίνητο εισήχθη στην Ιαπωνία όπου μοιράστηκε τρεις ιδιοκτήτες, ο τελευταίος ήταν ο Makoto Takai ο οποίος είχε αποθηκεύσει το αυτοκίνητο για σχεδόν 4 δεκαετίες. Πολύ λίγοι συλλέκτες γνώριζαν ότι αυτό το αυτοκίνητο υπήρχε και πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να το αγοράσουν χωρίς επιτυχία.

Η σπάνια Ferrari υποβλήθηκε σε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση τον περασμένο Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η Daytona είναι ένα αντίστοιχο αριθμητικό, αυθεντικό αυτοκίνητο Scaglietti με αλουμίνιο, το μοναδικό του είδους. Η συγκεκριμένη Daytona θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση της Ferrari – Leggenda E Passione της RM Sotheby στις 9 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να φθάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα